Complete Vocal Studio

" I don't sing because i'm happy, i'm happy because i sing. " (William James)
Zingen is leuk ! Dat ontdekte ik, toen ik als puber tijdens mijn ietwat saaie pianolessen popliedjes ging spelen. Erbij zingen volgde vanzelf, en ik ben daar nooit meer mee gestopt. Na even een zijweggetje te zijn ingeslagen - na de middelbare school ging ik naar de kunstacademie - besloot ik dat ik alles van muziek, en van zingen in het bijzonder wilde weten.
Piano en zang
Conservatorium
Zangdocente
Na mijn afstuderen wilde ik veel meer weten over hoe je zang onderwijst. Ik wilde een hele goeie zangdocent worden, en ben me gaan verdiepen in zangmethodes. Ik begon met EVTS (nu EVT), waardoor er al een aantal dingen duidelijker werden, maar toen Complete Vocal Technique van de Deense zangeres/zangpedagoge Cathrine Sadolin op mijn pad kwam, regende het ineens kwartjes. Ik ben de opleiding tot "authorised CVT singer/teacher" gaan doen in Kopenhagen en studeerde in 2012 af.
Ik koos voor een studie aan het Rotterdams Conservatorium en studeerde daar af met als specialisatie de muziek waarvan mijn bloed nog altijd sneller gaat stromen - Latijns Amerikaanse muziek (Afro-Cubaans, Braziliaans, Argentijnse tango) Maar omdat er zoveel mooie muziek is, volgde ik ook lessen in pop, jazz en kleinkunst, en leerde allerlei soorten percussie-instrumenten bespelen.
Muziek

Ik zong in allerlei soorten groepjes, bandjes ensembles en duo's. Van Braziliaans tot Argentijnse tango, van salsa tot pop. We hadden optredens in kleine en grote theaters, in binnen en buitenland. Onder het kopje media kan je luisteren naar een aantal van die projecten. Ook nam ik een cd op met pianist Thomas Böttcher. Op de cd staan 12 liedjes in zes talen en vele muziekstijlen, waaronder ook een aantal eigen compostities. De cd kan je via mijn site kopen maar ook via i-tunes.